5 Perangai Kaum Hawa

Dengan ini, bermula la entri
saya yang baru yang berkisar
tentang kaum hawa


 Hari ini nak cerita sikit tentang hal - hal kaum sendiri
= hasil daripada pendapat dan pandangan sendiri

Yang utama Mengumpat
ini la benda yang kaum hawa paling
expert dan menjadi hobi kegilaan ramai.
hahaha, tipu la lau readers kaum hawa
tak mengaku yang anda suka mengumpat,
tipu, tipu, kalau terserempak dengan
member - menber lain, tak sah kalau tidak
mengumpat, then, disitu lah berjam2 berdiri .
kata orang "bertoge sahaja" .

2. kuat Jealous tak tentu pasal
ini penyakit kaum hawa yang
susah nak diubati, macam tak ada lah
penawar bagi penyakit ni rasanya
kaum Adam sabar kay tunggu aku jadi scientist,
aku akan cari antidote utk penyakit nih

Okay balik pada cerita ..
 kalau dose sikit ok jua,
tapi kalau dah overdose jeles dea tu
kesian tau kat teman lelaki dorang
then bila teman lelaki dea da nak lari
baru lah nak menangis .
(tul tak readers ?)

3. Malu Tapi Mahu
ala, macam lagu la pula, hehe
biasalah,perempuan ni mengada-ngada
sikit, cakap berkias-kias, cuba korang tengok
perempuan ni kan, bila sorang laki suka
kat dea, mulalah dea jual mahal
padahal dea pon suka gak kat laki tu,
bila kena tegur dgn crush dea tu,
depan crush dea bajet cool jek satu
patah ditanya satu patah dijawab
dan becakap pun bkan tengok muka
tapi main jelling n tengok dari sipi2
tapi hati dea da happy sangat .

 
4. Bergambar sambil lidah tejelir,
mulut senget, mata sengaja
dibesarkan dan dibulatkan.
OMG manusia jenis apa begambar mcm ni ?
macam alien dari planet pluto dah aku tengok
 hei langsung tak cool lah, mengada2 siot
elok2 muka cantik,senyum je lah sekadar
yg mampu kan manis mcam tu?
orang tengok pun tak rasa disgusted.
aku tau kaum hawa sekarang suka
buat macam ni ouh pulis i hate it .
(sowry lau readers berbuat demikian)

5. Kuat Merajuk 
 haaa, ini lah masalah besar di
kalangan kaum hawa, sikit - sikit
nak merajuk, apa ka guna jika anda
merajuk terus, tak mendatangkan
faedah pun, terus terang aqu d sini,
merajuk hanya akan mendatangkan
masalah, dan memburukkan keadaan
sama jua jika kaum hawa asyik
marahkan pasangan dea, buruk lah keadaan.
kaum hawa, belajar la untuk control perasaan
jangan asyik merajuk je
tak best arr lau merajuk terus
(betuwl tak readers ?)


Oleh itu, sekian sahaja entri aqu pada hari ini, kembali pada bila - bila masa jika senang okay, sayang readers . terima kasih kerana sudi membaca entri aqu . jangan lupa menjadi follower kay . thank you .




Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

facebook membawa penyakit . betul ke ?


Sepa Tak Kenal !

dengan ini. bermula la entri saya yang baru
bertajuk 'facebook' sangat mustahil jika
pembaca tidak tahu apa itu facebook
lau readers tak tau, abis tu, darimana dapat
tau info blogger saya . haaa, so, dengan
ini saya ingin berkongsi tentang "hal diri sendiri"
sebelum itu, entri saya tidak bermaksud apa -apa
dan tidak ada kena mengena kepada
yang hidup mahupun yang sudah teeettttt !
saya cuma kongsi apa yang saya dapat jika online

wokey, wokey, soalan ?

Berapa kerapkah saya melayari laman web ni ?
dengan ini, saya ingin membuat pengakuan,
dalam sehari, saya akan melayari laman
web facebook ini hampir 24 jam tanpa
henti, dan aktiviti ini sudah saya anggap
sebagai rutin harian saya  ia seolah-olah
menjadi satu 'ketagihan' bagi saya sehingga
saya sanggup berjaga sampai larut malam 
bersengkang mata demi untuk berkomunikasi
(bagi kaki online macam sayaa,
sudah tentu anda akan  melakukan perkara
yang sama seperti saya, betul tak ? )

fenomena 'kegilaan' terhadap aktiviti ini memberi 
kesan yang mendalam dalam kehidupan saya
sehingga saya sendiri yang menjadikan
membuka laman web sosial ini sebagai
'sarapan pagi' saya sebelum melakukan
aktiviti harian yang lain selain itu, saya juga
menggunakan telefon bimbit saya untuk
mengemas kini status dan memuat turun gambar .
(tidak hairan la, coz, saya kaki online)
macam perempuan di bawah ni
Kebaikan melayari Laman  Web Facebook .
disamping itu, saya juga ingin berkongsikan 
tentang kebaikan berfacebook ini . iaitu :
*dapat meningkatkan hubungan kawan dan keluarga
*sebagai media promosi
*membina komuniti yang tertentu
*melatih untuk berkomunikasi
*boleh berkongsikan pendapat
*boleh berkongsikan gambar - gambar
*dan juga sebagainya .

Keburukan melayari Laman Web Facebook .
kalau ada kebaikan mesti ada keburukan
so, antara keburukannya ialah :
*membuang masa
*bersikap dingin dan tidak ingin diganggu
*akan tersenyum dan gelak ketawa sendiri
*pergaulan yang tidak terkawal
*hahan lucah mudah di sebar melalui gambar atau bahan cetakan
*tempat hinaan dan mencetuskan pergaduhan
*tidak mahu belajar - macam saya

balik kepada tajuk yang saya ingin kongsi
betul ka facebook membawa penyakit ?
ya, memang betul, mengikut kajian sains
jika seseorang itu melayari laman sosial
lebih daripada 7 jam dalam sehari
pemikiran seseorang itu akan tumpul
mahu, tak mahu, kena kurangkan online .
tetapi, saya faham, kepada kaki online
jika dalam satu hari tidak online
mereka akan menjadi tak keruan
dan tidak tenteram - haha .

ada juga kaki online yang sanggup mencuri
duit untuk pergi ke cyber untuk online
tetapi, saya tidak melakukan perkara sebegitu.
ini hanya berdasarkan pemerhatian saya yang
sebilangan kaki online berbuat demikian .
( saya ingin meminta maaf jika pembaca tersinggung)
laman web sosial ini juga membawa
punca keputusan yang teruk
oleh itu, saya ingin menasihati pembaca :
*kurangkan la online
*jangan buat benda yang tak berfaedah
*jangan berkongsikan maklumat anda yang sebenar
 



Sekian sahaja entri saya,
terima kasih kerana sudi membaca .

Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Rokok ? Pa benda yang x kena ngan rokok nih ?

Rokok ada kebaikan ?
betuii ke ?


gambar di atas bukan nak show macho man toe.
now bermula larh entri yang bertajuk "rokok"

rokok ada kebaikan eh ?
ada ka xad ? hehe.
kali nih nak buat entri pasal 'kakak punya hal'
terus terang kakak saya juga seorang perokok
hampir 24hours pegang rokok
DUNHILL brand lagii, ahaa
lau tak merokok, dirinya x keruan
boleh d katakan 1 hari 1 kotak
x heran la, girl pun boleh
lau lelaki boleh, betuii tak ?
tidak di sangka bahawa rokok mempunyai kebaikan.


apa-apa hal, kepada readers perokok yang tengah baca dan tidak setuju
dengan pendapat saya, saya minta maaf banyak-banyak
dan kepada reader yang bukan perokok jika tersinggung dalam entri saya ini
saya juga minta maaf banyak-banyak sebab
ini adalah pendapat  Mr. Qimayra Mohammad
dan pengalam yang dea hadapi


Wokey - Wokey !

bila dan kenapa kakak merokok?
kakak quh menghisap rokok hampir 24jam sehari
sebelum jalan atau nak kemana2
rokok dulu dekat dapur
selepas makan rokok jua
sebelum tidur rokok lagi
bangun tidur rokok lagi
apakah rokok2 sedja hobi kakak aquh nih !
entah larh ap hal kakak aquh nih ketagih ngn rokok



perkara yang aqu paling benci ketika kakak aqu merokok !
kakak aquh suka menghembus asap rokok kat aquh
aquh rimass larh, aquh  x suka
lebih2 lagi ngan asap rokok tuh
buat pening je larh !
asap yang berbau busuk lagi
sepa tak rimas kan ! (kecuali anda seorang perokok)



kebaikan rokok daripada pandangan MR. Qimayra Mohammad
wokey, daripada pandangan Mr. Qimayra
dea kata, apabila merokok
dea dapat menghilangkan stress dan juga boleh menenangkan diri
entah larh, aquh pun tak tahu mengenai rokok
coz aquh bukan seorang perokok
kedua, dea jua ckp yang merokok boleh memanaskan badan
dan rokok menjadi heronya pada waktu hujan
untuk menghilangkan kegigilan dirinya yang sedang buat kerja.
 ahaaaaa, ituh larh kebaikan rokok yang aquh tahu
selepas membaca blogger Mr. Qimayra Mohammad nih

 sebelum aquh menutup tirai
ada persoalan yang timbul di kalangan
masyarakat yang prihatin iaitu ::
ada yang cakap merokok nih memendekkan lagi jangka hayat.
yarh memang tidak dinafikan
 ajal maut tetap di tangan Tuhan.
tak kan nak mengharap kakak aquh mati cepat kan
tetapi, rokok mempunyai kesan dalam tempoh masa 
panjang atau dikenali sebagai "pembunuh senyap"

sebab aquh tidak suka ngn perokok
kalau tengah-tengah lepak tu mesti ada member merokok
aquh sebagai bukan perokok sungguh teramat tidak selesa
lebih - lebih lagi hembusan asap rokok tuh
apabila berada di kawasan yang tertutup
maiii aiiii, mati larh I !
so, aquh terpaksa respect coz tak nak merosak kan saat indah la katakan
so, aquh pergi jauh - jauh la, bukan perokok yang jauh, haha !


sekian sahaja daripada aquh, kata kan tak nak kepada rokok
dan aquh percaya sebilangan akan mengatakan bahawa
kata kan taknak kepada iklan taknak merokok !
hahahahaha ..



thank you coz reading my entry
remember to come back again at any time
love yaa my readers !

Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Makna Di Sebalik Simbol Peace !

Rahsia Di Sebalik Simbol PEACE !

  • Seberapa kerap kali kah Anda menggunakan simbol peace samada melalui wallpaper , tema, poster, stikcer dan atau apa sahaja?
  • Kerap kali kah Anda menggunakan simbol peace (hand sign) jika anda bergambar dengan rakan-rakan?
  • Tahukan anda rahsia di sebalik simbol dan hand sign PEACE?
  • OK, kali ini saya akan menerangkan serba sedikit berkenaan simbol PEACE

LATAR BELAKANG
  1. Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi.
  2. Tanda atau isyarat "awalnya merupakan sebuah simbol pengikut Syaitan yang digunakan sewaktu upacara permohonan berkah kepada Syaitan”
  3. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika) dan Stewart Meacham, Co-Chairman dari Reds’ New Mobilisation Committee.
 Richard Nixon
Winston Churchill

Yasser Arafat


  1. Churchill mengatakan bahawa tanda ini merupakan simbol kemenangan, namun perlu diingat bahwa Churchill adalah orang dalam "elite" dan anggota Mason.
  2. Ia hampir dapat dipastikan mengetahui makna yang terkandung dari lambang ini, tapi berusaha untuk menutupinya.
MAKNA SIMBOL
  • Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.
  • Tanda “V” mempunyai pelbagai sejarah.
Tanda Huruf Roman
  • V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5.
  • Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi).
  • Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai simbolisme hukum taurat iaitu tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).
  • Namun banyak juga lainnya dalam Cabbala
Bahasa Ibrani
  • Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku).
  • Sekarang The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala di dalam kelompok pengikut persaudaraan Syaitan (Botherhood of Satanism).
  • Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya.
  • Mengapa Syaitan juga menyukai the PENTA-gram ( Penta = lima!) dan pemberian hormat FIVE-fold digunakan dilingkungan anggota Mason dan dalam sihir – Witchcraft?”
  • Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.
Yang mempopularkan tanda ini adalah kelompok Sayap Kiri – Leftists, radikal, dan para pengikut Setan, bahwa lambang V dikenal sebagai tanda penting yang baik sekali di masa lalu.
Sekarang lambang ‘V’ ini digunakan secara ekstensif oleh organisasi-organisasi Komunis seperti Young Socialist Alliance, Vets for Peace in Vietnam, dan the Students for a Democratic Society."

Meski bukan sebuah isyarat tangan, lambang perdamaian itu sendiri perlu untuk diteliti.




Sejarah Simbol !
  • Dikenal sebagai ‘lambang perdamaian’ sepanjang tahun 1960′-an sampai sekarang,.
  • Sebenarnya lambang ini merupakan tulisan rahasia kematian dari bangsa Teutonic. Gerald Holtom, pendukung perdamaian pada tahun 1950an telah ditugaskan oleh simpatisan komunis Bertrand Russell untuk mendisain sebuah lambang dalam rangka mempersatukan barisan perdamaian sayap kiri pada tahun 1958.
  • Hal itu jelas, baik Holtom maupun Russell menganggap bahwa Teutonic (Neronic) cross sebagai lambang yang sesuai untuk tujuan mereka.
  • Selama kurun waktu 2,000 tahun, lambang ini menunjuk kepada kebencian terhadap orang-orang Kristen. Nero, yang memembenci orang-orang Kristen, menyalibkan Rasul Peter dengan posisi silang, kepalanya mengarah ke bawah.
  • Peristiwa mengerikan ini menirukan salib Teutonic yang menjadi sebuah lencana penyembah berhala yang popular hari ini.
  • Kemudian tanda ini menjadi dikenal sebagai ‘Salib Neronic.’
  • Asal lambang ini dalam sejarah membuktikan sebagai karakter mistik yang dapat dilihat pada ‘Aum/Omm’ ( ‘Y’ yang terbelah ). Aum/Omm adalah kata suci Hindu.
  • Nyanyian ‘Aum’ diduga untuk membantu membangkitkan ‘kekuatan ular Brahma’ yang berada di dasar tulang belakang manusia.
  • Penganut Okultisme seperti Albert Pike juga mengidentifikasikan lambang ini sebagai mistik dalam buku Freemasonry, yaitu "Morals and Dogma".


  • Lambang perdamaian ini disebut juga ( "broken cross," "kaki burung gagak," "kaki tukang sihir wanita," " Salib Nero," "sebagai tanda ‘Yahudi yang tidak sempurna,’" dan "lambang ‘anti-Kristian”) terutama salib dengan tangan yang patah.
  • Ia juga menandakan "isyarat dari keputus-asaan," dan "kematian dari manusia.”
  • Suku-suku di Jerman menggunakan tanda ini menganggap sebagai kekayaan mistik dan aneh.
  • Seperti sebuah ‘rune’ (tulisan rahasia kematian) telah digunakan oleh tukang sihir jahat sebagai mantera-mantera pagan dan pengutukan.
  • Dewasa ini dengan membalikkan broken cross, ertinya sama dengan simbol ‘perdamaian’ sosialis dikenal di Jerman sebagai suatu ‘todersrune,’ atau kematian ‘rune’.
  • Hitler, tidak hanya memerintahkan kepada para pengikut Nasionalis Sosialis-nya saja yang harus dikenal sewaktu terjadi kematian, namun hal itu merupakan bahagian dari prasasti rasmi yang dituliskan di atas batu-batu nisan pejabat Nazi sebagai lambang penegasan pengikut kebatinan penyembah berhala.
  • Dengan posisi tungkai salib tegak lurus ke atas, ini merupakan sebuah lencana Pythagorean tentang arah kehidupan, sebagai suatu gambaran berupa jalan bercabang yang dapat dilalui untuk menuju kepada Baik dan Jahat atau Good and Evil.
  • Ia juga menandakan kesuburan, tetapi dengan posisi tungkai mengarah ke bawah, hal itu menandakan kejahatan dan kematian.





  





  • Sebenarnya, dengan dibalikkan menjadi ‘Man-rune’– tanda gambar yang dilingkari bulatan yang sudah umum kita ketahui, dimana orang Komunis mengatakannya kepada kita bahwa itu mengandung arti ‘perdamaian’ – ‘peace’ – padahal sudah selama berabad-abad merupakan sebuah tanda yang disenangi oleh para pengikut Syaitan.”
  • Anton LaVey, pengasa Gereja Syaitan, menggunakan lambang perdamaian sebagai latar belakang untuk altarnya/mimbar.
  • Seorang bekas tukang sihir wanita memberikan komentar mengenai simbol perdamaian :

1. Ia adalah sebuah lambang Anti-Christ masa lampau yang penuh dengan kekuatan.
2. Pada zaman kegelapan (Dark Ages) simbol tersebut digunakan oleh Druid Witchcraft dan oleh para pengikut Syaitan dari segala jenis aliran sewaktu inisiasi seorang anggota baru kepada order mereka.
3. Mereka akan menggambar lingkaran sihir dan memberi permulaan sebuah salib.
4. Pentasbih lalu mengangkat salib dan menampiknya ke sebelah atas. Ia kemudian akan menyangkal agama Kristen dalam tiga dimensi waktu (masa lampau, masa depan dan sekarang) dan memecahkan berkeping-keping dengan mengarah ke bawah secara horizontal yang membentuk rancangan ‘Kaki Burung Gagak.’
5. Lambang buruk ini benar-benar sebuah penghinaan terhadap Tuhan melawan Roh Kudus.
6. Seseorang yang mengenakan atau memasang simbol ini sebenarnya ia memberitahukan, baik secara sadar atau tidak, bahawa Anda menolak Jesus.
7. Ingat-ingatlah dengan baik, simbolisme merupakan bahasa gambar, dan sebuah gambar boleh bernilai seribu kata.
8. Gambar diatas juga adalah gambar yang digunakan oleh NAZI


Di bawah adalah beberapa contoh bagaimana lambang perdamaian digunakan


  • Isyarat-tangan lain adalah tanda perdamaian Vulcan.
  • Ia diduga berarti "Live Long and Prosper," dan dapat dilihat pada Star Trek.
  • Vulcan adalah seorang dewa matahari yang dihubungkan dengan api, halilintar, dan cahaya.
  • Festival untuk menghormatinya disebut Vulcania di mana manusia mempersembahkan pengorbanan.
  • Menurut Diel, yang mempunyai hubungan keluarga kepada pengikut Syaitan orang Kristian.’ Adalah menarik untuk diketahui bahwa Vulcan menikah dengan Venus, nama lain untuk Lucifer atau Syaitan.
  • Apa lagi yang lebih menarik adalah Vulcan dipuja di loji Mason dengan nama Tubal Cain.
  • Di dalam Masonic Quiz Book masalah ini ditanyakan: "Siapa sebenarnya Tubal Cain?" Jawabannya: "Ia adalah Vulcan dari para penyembah berhala.
  • Di dalam Mason, Tubal Cain adalah sebuah nama sandi untuk Master Mason (atau tingkat) tiga.
  • Perhatikan apa yang dikatakan oleh seorang okult dan Mason, Manly Palmer Hall:
1. Ketika Mason mempelajari bahwa kunci untuk membentuk pejuang adalah aplikasi yang tepat dari mesin kekuatan kehidupan, ia mempelajari penguasaan dari seni ini.
2. Energi-energi Lucifer yang tersinggung berada di dalam tangan-tangannya, dan sebelum ia boleh melangkah maju dan naik, ia harus membuktikan kemampuannya dalam menerapkan energi dengan sesuai, Ia harus mengikuti jejak-langkah nenek-moyangnya, Tubal-Cain, yang dengan keperkasaan dan kekuatan dewa peperangan menempakan pedangnya ke dalam sebuah mata bajak.”

  • Ada juga sebuah arti seksual sebagai tambahan yang dihubungkan dengan Vulcan dan Tubal Cain. Mantan Mason, Bill Schnoebelen, menjelaskan:

1. Bagi seorang Mason yang ingin merahasiakan keanggotaannya, tetapi masih terbuka kepada saudara-saudaranya di dalam loji, ada sebuah peniti/lencana khusus yang dapat mereka kenakan.
2. Kelihatannya seperti sebuah stik golf yang terbalik dengan dua buah bola dekat di atasnya …
3. Banyak orang menganggapnya sebagai seorang penggemar golf, namun sebenarnya itu adalah sebuah permainan kata-kata Masonic yang bisa dilihat.
4. Ini disebut dengan ‘Dua Rotan Bola – ‘Two Ball Cane,’ dan adalah sebuah permainan kata-kata kata sandi yang rahasia dari seorang Master Mason, ‘ Tubalcain (dengan demikian).’…
5. Ia adalah juga sebuah all-too-obvious permainan kata-kata ‘dewa’ dari Masonry



Konklusi : 

*Maklumat ini adalah hasil kajian pelbagai sumber. 
*Ada pun kesahihannya adalah terpulang dari Anda semua.. 
*Lagi satu, jika anda was-was, lebih baik tak perlu buat tu simbol. *Sebab aku rasa, bukan kita dapat rugi pun kalau kita tak guna simbol tu.. kan? 
*Akhir kata, sebarang kesilapan bahasa dan fakta harap anda perbetulkan.. 
*Sekian sahaja ..
* simbol PEACE hanya untuk orang yahudi sahaja !


Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Copyright All Right Reserved And Fully Own By GeeGee