Wow ! Youtube turun salji ! Cubalah !

Firstly, saja jaa tue nak guna video nih
encem laa laki aku ( hahahaha )
boleh laa dengar lagu dea
alah, taip jer kat ctue
Travie Mccoy - One at a time
best gilerrr !

Back to topic, oke
betul kaa youtube turun salji ?
lau tak percaya, ble cuba
go to mana - mana video yang kmu nak
then lau ada butang mcm salji tue
click jaa
nanti dea akan jadi mcm nih
Wahhh ! bestnyaaa !
Cubalah ! tak akan menyesal :)



P/s: Google pun ada buat doodle .
Tekan sini lau nak tau doodle apa .


Merry Christmas yaww readers !
Dont forget go to church tomorrow oke :)
I love you !




Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Bestnyaa ! Cubalah baru tahu


Wahhh, terima kasih sma pihak google
sebab buat doodle nih,
best sangat - sangat

Tak percaya boleh cuba
first TEKAN SINI !
dah masuk then
tekan semua butang kat atas tue
then tggu 1 minit
dea akan jadi mcm nih
siap ada lagu lagi
asyik nyerr, hahahaha

Acam ? best tak ? best tak ?
Suke, suke, suke :)
 

Merry christmas readers !
enjoy your christmas eve tonight :)
I love christmas so much
dont forget go to church yea
God bless you





Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Pespi menyebabkan HIV ?

Kenal ka minuman d atas nih ?
mustahil laa tak kenal,
lau pegi KFC yang diminum ini jua
tapi beza nya tue tuh pepsi ori ni pepsi twist
mana lg sedaap twist laa opcoz :)

Oke, tyme aku tdur td,
adik lelaki aku bising2,
punyaa lah aku marah dea ckp sal pepsi nih
besa laaaa tue budak2
(budak kerr 12 tahun daa)
ngam2 lg aku ada beli pepsi twist nih aku letak kat freezer
dea kata : jangan minum pepsi tue sebab
ada pekerja d kilang pepsi tue suntik darahnya
masuk dlm minuman and pekerja tue HIV +
addaaaiii, pikir aku budak kaa mau percaya ckpnya
so aku search laa google
betul juga gosip tue
byk tersebar d negara barat


Oke nih gmbar dea, click untuk lebih jelas oke ?
Sebenarnya manalah HIV boleh merebak d luar anggota badan
HIV merebak dlm darah jaa laa
sdah aku bgtau adik aku mcm tue,
oke tak apa, dea tetap juga mau percaya gosip tue
suka hati mu laaa aku kata ~


sama dengan jawapan org barat,
tengok, even orang tu dah terkena HIV
kao minum pun tak ada apa2 jua
mana ada HIV dlm minuman !
HIV dalam darah laa :)

Oke, readers jangan takut oke,
Pepsi kaa, Cola kaaa
tak akan menyebarkan penyakit HIV
kalau seks bebas maybe laaa
hahahaha !

Now, jangan lah percaya if member2 kata
pepsi bole menyebabkan HIV oke
Palsu lah gosip tue !
Enjoy laaa, pepsi mimang sedaap bha !



Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Its December ! What happen ?

Guess what ?
yea it is Spongebob Squarepants
and Patrick Star at bikini bottom
They are celebrating Christmas too
I love this cartoon so much and I am addicted to that yellow thinggy
and the fat pink starfish !

When you saw this pic
you'll scream Santa !
same to me, I'll scream too
I believe in Santa exist, haha !

Besides of Chinese New Year
that we celebrated
We also celebrated Christmas and
I love Christmas the most
I dont know why :)

Maybe I love to decorate Christmas Tree
I have many sweet memory about these
 I cant wait for Christmas !
It must be fun
go ice skating with my sister
wooohooo,
I cant wait for that :)

Happy December to everyone
enjoy your beautiful month of the year :D



Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

SEGMEN | 1st Anniversary Blog Lyssasecret


This entry was made for Miss Lyssa :)

Oke, blog kak lyssa cantik
and very helpful
untuk new blogger atau pun old blogger
semua tutorial yang kak lyssa buat
semua menjadi

Sebab kak lyssa laa
blog saya jd ceria mcm nih
lau tak ada, entahh laa apa yang jd

Thank you very much kak Lyssa :)

Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Belajar Yang Lebih berkesan

"Teknik SQ3R"

To all SPM candidates out there,
boleh la cuba teknik nih .

S - Survey (Kaji)
 - Mengumpul maklumat yang diperlukan supaya
anda boleh fokus kepada apa yang dibaca dan
fikirkan apa yang mahu dicapai melalui pembacaan.

Q - Question (Soal)
 - Menyoal diri sendiri untuk membantu minda
anda fokus kepada apa yang sedang anda lakukan.

R - Read (Baca)
 - Baca untuk mengisi maklumat ke dalam struktur
pengetahuan yang telah anda bina melalui langkah S dan Q.

R - Recite (Lafazkan semula)
 - Melatih minda anda supaya fokus
dan belajar sambil membaca.

R - Review (Ulang) 
Menyusun maklumat yang anda telah perolehi
di dalam minda dan mula proses untuk mengingatinya.

Full article at here
Banyak lg petua ada kat blog beliau,
baca pelan2xx yerr :)

Credit to Mr. Osman Bin Affan
Thanks for the tips
Penceramah Yang terhebat di dunia
Sangat best
yang di anjurkan oleh beliau
tak rasa mengantok sedikit pun

Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Selulit ! Oh tidak !

Kepada readers perempuan kat luar sana,
mesti tertanya - tanya tentang selulit kan.
Seramai 90% daripada kita mempunyai masalah
selulit yang tak mungkin mampu dielakkan.
Yang pertama sekali selulit BUKAN LEMAK !
Kebanyakannya mempercayai bahawa
selulit dekat paha n betis yang ada tue
disebabkan lemak yang berlebihan
Selulit disebabkan oleh lemak (bezakan)

Selulit adalah kesan sampingan yang berlaku
apabila otot kita idak diketatkan dengan
cukup antara lemak badan dan kulit kita
Seperti gambar kat bawah nih :

Eeeee, jeleknya lau pakai mcm nih untuk jalan
ke bandar ada selulit lagi

if tak percaya, boleh tekan paha
kamu mcm kat bawah nih


Apa perasaan kamu bila nampa mcm nih ?
Jeleknya, benci lah, macam mana nih !
Oke, oke, sabar, nih la aqu mau cerita nih

" Bagaimana hendak mengatasi masalah selulit "

So, bagaimana ?

1. Kurang air
meminum banyak air akan membantu membuang
segala toksin dari dalam badan
selulit adalah gabungan lemak, air, dan
lebihan toksin yang gagal dihapuskan
pengambilan air yang banyak akan
membantu membuang selulit :)

2. Diet tidak teratur
Alkohol, makanan berproses & kafein
Semua ini menyumbang kepada selulit kerana
terperangkap di dalam lemak

3. Merokok
Salah satu alasan mengapa perlu berhenti
merokok ialah kerana ia mengundang
selulit setelah merosakkan tisu dalam badan
jauhi rokok readers :)

4. Gaya Hidup
Aliran darah yang kurang baik kerana
jarang bersenam, masalah kulit kurang anjal
& terlalu bebas dalam hal pemakanan
akan menyebabkan kegemukan
ingat ! Selulit disebabkan oleh lemak.

5. Ubat - Ubatan
Pil diet, pil tidur dan segala berkaitan selulit
tidak diketahui bahawa ubat2an
bertindak meningkatkan tahap estrogen
Ia juga menghalang air menghapuskan segala
toksin daripada dalam badan dan membentuk selulit

Cubalah langkah - langkah di atas nih
untuk menghapuskan masalah selulit yang dihadapi
Selepas itu, tidak perlulah risau tentang masalah selulit lg
:) hehehe


Oke, tnx for reading, jangan lupa
tinggalkan jejak dekat shoutmix oke.
Thank you :)



Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Telur ayam ke telur apa ni, xad rasa telur pun

Dengan ini, bermula la entri
saya yang baru yang berkisar
tentang si Telur


Haaaaa, kali ni pula aqu ingin berkongsi tentang telur
= hasil daripada idea semalam, sebab aqu makan telur semalam

Entri ni sesuai la kepada readers pengemar makan telur 

Semalam aqu makan telur, dah perut rasa lapar,
malas la nak tggu mum masak,
so, aqu pun pegi la masak telur,
aqu ni jenis yang x suka makan telur matasapi,
so aqu pun dadarkan la telur tue,
x campur garam dan ajinamoto,
saja ja tu, coz nak rasa telur yang pekat

Telur da masak, so duk kat meja n makan,
dalam hati, apa nih ! telur ke ap ! apesal xad rasa !
aqu terpaksa la makan coz lapar,
tapi x abis, makan smpai setengah ja
then aqu bagi kat adik aqu
(haha, mende bg kat adik, buang je kan senang)

pas tue, aqu pegi la kat dapur lg, check2 kat telur2 lain,
aqu realize rupanya telur td tue xad kesan tahi ayam
ni dah tahu ni, mesti telur klon, 
sebab tue xad rasa, ape laaaaa 
menyesal x check ad kesan tahi ayam ke x
kalau xpercaya, ambil telur yang xad kesan tahi ayam
n telur yang ad kesan tahi ayam, goreng la telur tue,
tp jangan campur, goreng matasapi
then, korang rasa, hehehe

Sebenarnya senang ja lau nak
kenal telur tiruan / telur klon
telur ni biasanya
berbentuk besar dan bujur sama seperti telur gred A
= (kalau xtahu saiz telur gred A, tnya kat mum)
tapi bila digoreng, telur tue xad rasa,
x berbau hanyir walaupun
bentuk isi telur tue sama dengan bentuk telur
tulen/asli yang sudah d goreng,
kalau telur klon ni d goreng,
telur ni cepat mengembang n mudah meletup

So, kepada readers yang gemar makan telur
check la dulu telur tue, lagi bagus
lau telur tu ad kesan tahi ayam
kalau nak beli telur kat kedai,
jangan pilih yang bersih licin je,
pilih la yang ad kesan tahi ayam
supaya xjadi mcm aqu nih, haha


Oleh itu, sekian sahaja entri aqu pada hari ini,
thanks coz sudi baca entri ni
readers jangan lupa share ok
tinggal kan jejak kamu kat buku tamu
( kat kanan bahagian atas )
lau nak ikuti perkembangan blog ni,
jangan lupa follow
Thank you !


Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Bagaimana hendak menjadi teman yang baik


Hey ! Hanya kerana
kamu mengenali teman
bertahun - tahun lamanya, tu tak bermakna
yang kamu adalah sahabat sejati .
Kamu mungkin beranggapan yang kamu
perlu menerima segala perasaan cemburu,
bahasa kasar dan komen2x di belakang kamu,
namun kamu sebenarnya berhak untuk lebih baik . 

disini aqu akan berkongsi sedikit tentang

"bagaimana hendak menjadi teman yang baik :) "

mesra .
persahabatan adalah penting kerana tanpa
kawan, hidup akan sunyi di dalam dunia nih
jadi, lebih bagus kalau kamu lebih rapat
tapi harus diingat bahawa ada batasnya 

hargai masa
hargaii lah masa di saat kamu bersama
dengan dirinya kerana disetiap pertemuaan 
akan adanya perpisahansekurang2xnya
korang xkan rasa menyesal
kerana segala keindahan tentang kehidupan
telah dihargai dengan secukupnya

menjadi pendengar yang baik
x semua mampu menjadi pendengar yang baik
 dan boleh dikatakan menjadi pendengar yang
baik adalah ketua segala persahabatan
yang disenangi dan tahan lama

memahami :)
setiap orang mempunyai kehidupannya sukar maka,
seorang teman baik xkan menambah beban
temannya sebaliknya menggembirakannya
dan menolongnya 

berminat
perasaan ingin tahu dan berminat untuk
berkongsi cerita dan masalah akan
membuatkan diri sangat diperlukan
dan dihargai oleh sekeliling

percaya
ini adalah sangat penting bagi sesiapa pun tidak
kira persahabatan, percintaan atau pun dalam keluarga
keyakinan merupakan tali persahabatan .
jika dorang memberi, kamu perlu menerima dengan kepercayaan :)

elakkan menjadi bakhil
kalau kawan kamu berada dalam kesusahan,
tolonglah dea, kerana setiap perbuatan ada balasannya,
tidak kira baik ataupun jahat, beramal lah selalu,
elakkan mencari kawan waktu2xx anda dalam kesusahan
perkara ini tidak bagus ! elakkan daripada berlaku !



Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

5 Perangai Kaum Hawa

Dengan ini, bermula la entri
saya yang baru yang berkisar
tentang kaum hawa


 Hari ini nak cerita sikit tentang hal - hal kaum sendiri
= hasil daripada pendapat dan pandangan sendiri

Yang utama Mengumpat
ini la benda yang kaum hawa paling
expert dan menjadi hobi kegilaan ramai.
hahaha, tipu la lau readers kaum hawa
tak mengaku yang anda suka mengumpat,
tipu, tipu, kalau terserempak dengan
member - menber lain, tak sah kalau tidak
mengumpat, then, disitu lah berjam2 berdiri .
kata orang "bertoge sahaja" .

2. kuat Jealous tak tentu pasal
ini penyakit kaum hawa yang
susah nak diubati, macam tak ada lah
penawar bagi penyakit ni rasanya
kaum Adam sabar kay tunggu aku jadi scientist,
aku akan cari antidote utk penyakit nih

Okay balik pada cerita ..
 kalau dose sikit ok jua,
tapi kalau dah overdose jeles dea tu
kesian tau kat teman lelaki dorang
then bila teman lelaki dea da nak lari
baru lah nak menangis .
(tul tak readers ?)

3. Malu Tapi Mahu
ala, macam lagu la pula, hehe
biasalah,perempuan ni mengada-ngada
sikit, cakap berkias-kias, cuba korang tengok
perempuan ni kan, bila sorang laki suka
kat dea, mulalah dea jual mahal
padahal dea pon suka gak kat laki tu,
bila kena tegur dgn crush dea tu,
depan crush dea bajet cool jek satu
patah ditanya satu patah dijawab
dan becakap pun bkan tengok muka
tapi main jelling n tengok dari sipi2
tapi hati dea da happy sangat .

 
4. Bergambar sambil lidah tejelir,
mulut senget, mata sengaja
dibesarkan dan dibulatkan.
OMG manusia jenis apa begambar mcm ni ?
macam alien dari planet pluto dah aku tengok
 hei langsung tak cool lah, mengada2 siot
elok2 muka cantik,senyum je lah sekadar
yg mampu kan manis mcam tu?
orang tengok pun tak rasa disgusted.
aku tau kaum hawa sekarang suka
buat macam ni ouh pulis i hate it .
(sowry lau readers berbuat demikian)

5. Kuat Merajuk 
 haaa, ini lah masalah besar di
kalangan kaum hawa, sikit - sikit
nak merajuk, apa ka guna jika anda
merajuk terus, tak mendatangkan
faedah pun, terus terang aqu d sini,
merajuk hanya akan mendatangkan
masalah, dan memburukkan keadaan
sama jua jika kaum hawa asyik
marahkan pasangan dea, buruk lah keadaan.
kaum hawa, belajar la untuk control perasaan
jangan asyik merajuk je
tak best arr lau merajuk terus
(betuwl tak readers ?)


Oleh itu, sekian sahaja entri aqu pada hari ini, kembali pada bila - bila masa jika senang okay, sayang readers . terima kasih kerana sudi membaca entri aqu . jangan lupa menjadi follower kay . thank you .




Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

facebook membawa penyakit . betul ke ?


Sepa Tak Kenal !

dengan ini. bermula la entri saya yang baru
bertajuk 'facebook' sangat mustahil jika
pembaca tidak tahu apa itu facebook
lau readers tak tau, abis tu, darimana dapat
tau info blogger saya . haaa, so, dengan
ini saya ingin berkongsi tentang "hal diri sendiri"
sebelum itu, entri saya tidak bermaksud apa -apa
dan tidak ada kena mengena kepada
yang hidup mahupun yang sudah teeettttt !
saya cuma kongsi apa yang saya dapat jika online

wokey, wokey, soalan ?

Berapa kerapkah saya melayari laman web ni ?
dengan ini, saya ingin membuat pengakuan,
dalam sehari, saya akan melayari laman
web facebook ini hampir 24 jam tanpa
henti, dan aktiviti ini sudah saya anggap
sebagai rutin harian saya  ia seolah-olah
menjadi satu 'ketagihan' bagi saya sehingga
saya sanggup berjaga sampai larut malam 
bersengkang mata demi untuk berkomunikasi
(bagi kaki online macam sayaa,
sudah tentu anda akan  melakukan perkara
yang sama seperti saya, betul tak ? )

fenomena 'kegilaan' terhadap aktiviti ini memberi 
kesan yang mendalam dalam kehidupan saya
sehingga saya sendiri yang menjadikan
membuka laman web sosial ini sebagai
'sarapan pagi' saya sebelum melakukan
aktiviti harian yang lain selain itu, saya juga
menggunakan telefon bimbit saya untuk
mengemas kini status dan memuat turun gambar .
(tidak hairan la, coz, saya kaki online)
macam perempuan di bawah ni
Kebaikan melayari Laman  Web Facebook .
disamping itu, saya juga ingin berkongsikan 
tentang kebaikan berfacebook ini . iaitu :
*dapat meningkatkan hubungan kawan dan keluarga
*sebagai media promosi
*membina komuniti yang tertentu
*melatih untuk berkomunikasi
*boleh berkongsikan pendapat
*boleh berkongsikan gambar - gambar
*dan juga sebagainya .

Keburukan melayari Laman Web Facebook .
kalau ada kebaikan mesti ada keburukan
so, antara keburukannya ialah :
*membuang masa
*bersikap dingin dan tidak ingin diganggu
*akan tersenyum dan gelak ketawa sendiri
*pergaulan yang tidak terkawal
*hahan lucah mudah di sebar melalui gambar atau bahan cetakan
*tempat hinaan dan mencetuskan pergaduhan
*tidak mahu belajar - macam saya

balik kepada tajuk yang saya ingin kongsi
betul ka facebook membawa penyakit ?
ya, memang betul, mengikut kajian sains
jika seseorang itu melayari laman sosial
lebih daripada 7 jam dalam sehari
pemikiran seseorang itu akan tumpul
mahu, tak mahu, kena kurangkan online .
tetapi, saya faham, kepada kaki online
jika dalam satu hari tidak online
mereka akan menjadi tak keruan
dan tidak tenteram - haha .

ada juga kaki online yang sanggup mencuri
duit untuk pergi ke cyber untuk online
tetapi, saya tidak melakukan perkara sebegitu.
ini hanya berdasarkan pemerhatian saya yang
sebilangan kaki online berbuat demikian .
( saya ingin meminta maaf jika pembaca tersinggung)
laman web sosial ini juga membawa
punca keputusan yang teruk
oleh itu, saya ingin menasihati pembaca :
*kurangkan la online
*jangan buat benda yang tak berfaedah
*jangan berkongsikan maklumat anda yang sebenar
 



Sekian sahaja entri saya,
terima kasih kerana sudi membaca .

Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Rokok ? Pa benda yang x kena ngan rokok nih ?

Rokok ada kebaikan ?
betuii ke ?


gambar di atas bukan nak show macho man toe.
now bermula larh entri yang bertajuk "rokok"

rokok ada kebaikan eh ?
ada ka xad ? hehe.
kali nih nak buat entri pasal 'kakak punya hal'
terus terang kakak saya juga seorang perokok
hampir 24hours pegang rokok
DUNHILL brand lagii, ahaa
lau tak merokok, dirinya x keruan
boleh d katakan 1 hari 1 kotak
x heran la, girl pun boleh
lau lelaki boleh, betuii tak ?
tidak di sangka bahawa rokok mempunyai kebaikan.


apa-apa hal, kepada readers perokok yang tengah baca dan tidak setuju
dengan pendapat saya, saya minta maaf banyak-banyak
dan kepada reader yang bukan perokok jika tersinggung dalam entri saya ini
saya juga minta maaf banyak-banyak sebab
ini adalah pendapat  Mr. Qimayra Mohammad
dan pengalam yang dea hadapi


Wokey - Wokey !

bila dan kenapa kakak merokok?
kakak quh menghisap rokok hampir 24jam sehari
sebelum jalan atau nak kemana2
rokok dulu dekat dapur
selepas makan rokok jua
sebelum tidur rokok lagi
bangun tidur rokok lagi
apakah rokok2 sedja hobi kakak aquh nih !
entah larh ap hal kakak aquh nih ketagih ngn rokok



perkara yang aqu paling benci ketika kakak aqu merokok !
kakak aquh suka menghembus asap rokok kat aquh
aquh rimass larh, aquh  x suka
lebih2 lagi ngan asap rokok tuh
buat pening je larh !
asap yang berbau busuk lagi
sepa tak rimas kan ! (kecuali anda seorang perokok)



kebaikan rokok daripada pandangan MR. Qimayra Mohammad
wokey, daripada pandangan Mr. Qimayra
dea kata, apabila merokok
dea dapat menghilangkan stress dan juga boleh menenangkan diri
entah larh, aquh pun tak tahu mengenai rokok
coz aquh bukan seorang perokok
kedua, dea jua ckp yang merokok boleh memanaskan badan
dan rokok menjadi heronya pada waktu hujan
untuk menghilangkan kegigilan dirinya yang sedang buat kerja.
 ahaaaaa, ituh larh kebaikan rokok yang aquh tahu
selepas membaca blogger Mr. Qimayra Mohammad nih

 sebelum aquh menutup tirai
ada persoalan yang timbul di kalangan
masyarakat yang prihatin iaitu ::
ada yang cakap merokok nih memendekkan lagi jangka hayat.
yarh memang tidak dinafikan
 ajal maut tetap di tangan Tuhan.
tak kan nak mengharap kakak aquh mati cepat kan
tetapi, rokok mempunyai kesan dalam tempoh masa 
panjang atau dikenali sebagai "pembunuh senyap"

sebab aquh tidak suka ngn perokok
kalau tengah-tengah lepak tu mesti ada member merokok
aquh sebagai bukan perokok sungguh teramat tidak selesa
lebih - lebih lagi hembusan asap rokok tuh
apabila berada di kawasan yang tertutup
maiii aiiii, mati larh I !
so, aquh terpaksa respect coz tak nak merosak kan saat indah la katakan
so, aquh pergi jauh - jauh la, bukan perokok yang jauh, haha !


sekian sahaja daripada aquh, kata kan tak nak kepada rokok
dan aquh percaya sebilangan akan mengatakan bahawa
kata kan taknak kepada iklan taknak merokok !
hahahahaha ..



thank you coz reading my entry
remember to come back again at any time
love yaa my readers !

Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Makna Di Sebalik Simbol Peace !

Rahsia Di Sebalik Simbol PEACE !

  • Seberapa kerap kali kah Anda menggunakan simbol peace samada melalui wallpaper , tema, poster, stikcer dan atau apa sahaja?
  • Kerap kali kah Anda menggunakan simbol peace (hand sign) jika anda bergambar dengan rakan-rakan?
  • Tahukan anda rahsia di sebalik simbol dan hand sign PEACE?
  • OK, kali ini saya akan menerangkan serba sedikit berkenaan simbol PEACE

LATAR BELAKANG
  1. Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi.
  2. Tanda atau isyarat "awalnya merupakan sebuah simbol pengikut Syaitan yang digunakan sewaktu upacara permohonan berkah kepada Syaitan”
  3. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika) dan Stewart Meacham, Co-Chairman dari Reds’ New Mobilisation Committee.
 Richard Nixon
Winston Churchill

Yasser Arafat


  1. Churchill mengatakan bahawa tanda ini merupakan simbol kemenangan, namun perlu diingat bahwa Churchill adalah orang dalam "elite" dan anggota Mason.
  2. Ia hampir dapat dipastikan mengetahui makna yang terkandung dari lambang ini, tapi berusaha untuk menutupinya.
MAKNA SIMBOL
  • Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.
  • Tanda “V” mempunyai pelbagai sejarah.
Tanda Huruf Roman
  • V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5.
  • Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi).
  • Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai simbolisme hukum taurat iaitu tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).
  • Namun banyak juga lainnya dalam Cabbala
Bahasa Ibrani
  • Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku).
  • Sekarang The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala di dalam kelompok pengikut persaudaraan Syaitan (Botherhood of Satanism).
  • Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya.
  • Mengapa Syaitan juga menyukai the PENTA-gram ( Penta = lima!) dan pemberian hormat FIVE-fold digunakan dilingkungan anggota Mason dan dalam sihir – Witchcraft?”
  • Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.
Yang mempopularkan tanda ini adalah kelompok Sayap Kiri – Leftists, radikal, dan para pengikut Setan, bahwa lambang V dikenal sebagai tanda penting yang baik sekali di masa lalu.
Sekarang lambang ‘V’ ini digunakan secara ekstensif oleh organisasi-organisasi Komunis seperti Young Socialist Alliance, Vets for Peace in Vietnam, dan the Students for a Democratic Society."

Meski bukan sebuah isyarat tangan, lambang perdamaian itu sendiri perlu untuk diteliti.




Sejarah Simbol !
  • Dikenal sebagai ‘lambang perdamaian’ sepanjang tahun 1960′-an sampai sekarang,.
  • Sebenarnya lambang ini merupakan tulisan rahasia kematian dari bangsa Teutonic. Gerald Holtom, pendukung perdamaian pada tahun 1950an telah ditugaskan oleh simpatisan komunis Bertrand Russell untuk mendisain sebuah lambang dalam rangka mempersatukan barisan perdamaian sayap kiri pada tahun 1958.
  • Hal itu jelas, baik Holtom maupun Russell menganggap bahwa Teutonic (Neronic) cross sebagai lambang yang sesuai untuk tujuan mereka.
  • Selama kurun waktu 2,000 tahun, lambang ini menunjuk kepada kebencian terhadap orang-orang Kristen. Nero, yang memembenci orang-orang Kristen, menyalibkan Rasul Peter dengan posisi silang, kepalanya mengarah ke bawah.
  • Peristiwa mengerikan ini menirukan salib Teutonic yang menjadi sebuah lencana penyembah berhala yang popular hari ini.
  • Kemudian tanda ini menjadi dikenal sebagai ‘Salib Neronic.’
  • Asal lambang ini dalam sejarah membuktikan sebagai karakter mistik yang dapat dilihat pada ‘Aum/Omm’ ( ‘Y’ yang terbelah ). Aum/Omm adalah kata suci Hindu.
  • Nyanyian ‘Aum’ diduga untuk membantu membangkitkan ‘kekuatan ular Brahma’ yang berada di dasar tulang belakang manusia.
  • Penganut Okultisme seperti Albert Pike juga mengidentifikasikan lambang ini sebagai mistik dalam buku Freemasonry, yaitu "Morals and Dogma".


  • Lambang perdamaian ini disebut juga ( "broken cross," "kaki burung gagak," "kaki tukang sihir wanita," " Salib Nero," "sebagai tanda ‘Yahudi yang tidak sempurna,’" dan "lambang ‘anti-Kristian”) terutama salib dengan tangan yang patah.
  • Ia juga menandakan "isyarat dari keputus-asaan," dan "kematian dari manusia.”
  • Suku-suku di Jerman menggunakan tanda ini menganggap sebagai kekayaan mistik dan aneh.
  • Seperti sebuah ‘rune’ (tulisan rahasia kematian) telah digunakan oleh tukang sihir jahat sebagai mantera-mantera pagan dan pengutukan.
  • Dewasa ini dengan membalikkan broken cross, ertinya sama dengan simbol ‘perdamaian’ sosialis dikenal di Jerman sebagai suatu ‘todersrune,’ atau kematian ‘rune’.
  • Hitler, tidak hanya memerintahkan kepada para pengikut Nasionalis Sosialis-nya saja yang harus dikenal sewaktu terjadi kematian, namun hal itu merupakan bahagian dari prasasti rasmi yang dituliskan di atas batu-batu nisan pejabat Nazi sebagai lambang penegasan pengikut kebatinan penyembah berhala.
  • Dengan posisi tungkai salib tegak lurus ke atas, ini merupakan sebuah lencana Pythagorean tentang arah kehidupan, sebagai suatu gambaran berupa jalan bercabang yang dapat dilalui untuk menuju kepada Baik dan Jahat atau Good and Evil.
  • Ia juga menandakan kesuburan, tetapi dengan posisi tungkai mengarah ke bawah, hal itu menandakan kejahatan dan kematian.





  





  • Sebenarnya, dengan dibalikkan menjadi ‘Man-rune’– tanda gambar yang dilingkari bulatan yang sudah umum kita ketahui, dimana orang Komunis mengatakannya kepada kita bahwa itu mengandung arti ‘perdamaian’ – ‘peace’ – padahal sudah selama berabad-abad merupakan sebuah tanda yang disenangi oleh para pengikut Syaitan.”
  • Anton LaVey, pengasa Gereja Syaitan, menggunakan lambang perdamaian sebagai latar belakang untuk altarnya/mimbar.
  • Seorang bekas tukang sihir wanita memberikan komentar mengenai simbol perdamaian :

1. Ia adalah sebuah lambang Anti-Christ masa lampau yang penuh dengan kekuatan.
2. Pada zaman kegelapan (Dark Ages) simbol tersebut digunakan oleh Druid Witchcraft dan oleh para pengikut Syaitan dari segala jenis aliran sewaktu inisiasi seorang anggota baru kepada order mereka.
3. Mereka akan menggambar lingkaran sihir dan memberi permulaan sebuah salib.
4. Pentasbih lalu mengangkat salib dan menampiknya ke sebelah atas. Ia kemudian akan menyangkal agama Kristen dalam tiga dimensi waktu (masa lampau, masa depan dan sekarang) dan memecahkan berkeping-keping dengan mengarah ke bawah secara horizontal yang membentuk rancangan ‘Kaki Burung Gagak.’
5. Lambang buruk ini benar-benar sebuah penghinaan terhadap Tuhan melawan Roh Kudus.
6. Seseorang yang mengenakan atau memasang simbol ini sebenarnya ia memberitahukan, baik secara sadar atau tidak, bahawa Anda menolak Jesus.
7. Ingat-ingatlah dengan baik, simbolisme merupakan bahasa gambar, dan sebuah gambar boleh bernilai seribu kata.
8. Gambar diatas juga adalah gambar yang digunakan oleh NAZI


Di bawah adalah beberapa contoh bagaimana lambang perdamaian digunakan


  • Isyarat-tangan lain adalah tanda perdamaian Vulcan.
  • Ia diduga berarti "Live Long and Prosper," dan dapat dilihat pada Star Trek.
  • Vulcan adalah seorang dewa matahari yang dihubungkan dengan api, halilintar, dan cahaya.
  • Festival untuk menghormatinya disebut Vulcania di mana manusia mempersembahkan pengorbanan.
  • Menurut Diel, yang mempunyai hubungan keluarga kepada pengikut Syaitan orang Kristian.’ Adalah menarik untuk diketahui bahwa Vulcan menikah dengan Venus, nama lain untuk Lucifer atau Syaitan.
  • Apa lagi yang lebih menarik adalah Vulcan dipuja di loji Mason dengan nama Tubal Cain.
  • Di dalam Masonic Quiz Book masalah ini ditanyakan: "Siapa sebenarnya Tubal Cain?" Jawabannya: "Ia adalah Vulcan dari para penyembah berhala.
  • Di dalam Mason, Tubal Cain adalah sebuah nama sandi untuk Master Mason (atau tingkat) tiga.
  • Perhatikan apa yang dikatakan oleh seorang okult dan Mason, Manly Palmer Hall:
1. Ketika Mason mempelajari bahwa kunci untuk membentuk pejuang adalah aplikasi yang tepat dari mesin kekuatan kehidupan, ia mempelajari penguasaan dari seni ini.
2. Energi-energi Lucifer yang tersinggung berada di dalam tangan-tangannya, dan sebelum ia boleh melangkah maju dan naik, ia harus membuktikan kemampuannya dalam menerapkan energi dengan sesuai, Ia harus mengikuti jejak-langkah nenek-moyangnya, Tubal-Cain, yang dengan keperkasaan dan kekuatan dewa peperangan menempakan pedangnya ke dalam sebuah mata bajak.”

  • Ada juga sebuah arti seksual sebagai tambahan yang dihubungkan dengan Vulcan dan Tubal Cain. Mantan Mason, Bill Schnoebelen, menjelaskan:

1. Bagi seorang Mason yang ingin merahasiakan keanggotaannya, tetapi masih terbuka kepada saudara-saudaranya di dalam loji, ada sebuah peniti/lencana khusus yang dapat mereka kenakan.
2. Kelihatannya seperti sebuah stik golf yang terbalik dengan dua buah bola dekat di atasnya …
3. Banyak orang menganggapnya sebagai seorang penggemar golf, namun sebenarnya itu adalah sebuah permainan kata-kata Masonic yang bisa dilihat.
4. Ini disebut dengan ‘Dua Rotan Bola – ‘Two Ball Cane,’ dan adalah sebuah permainan kata-kata kata sandi yang rahasia dari seorang Master Mason, ‘ Tubalcain (dengan demikian).’…
5. Ia adalah juga sebuah all-too-obvious permainan kata-kata ‘dewa’ dari Masonry



Konklusi : 

*Maklumat ini adalah hasil kajian pelbagai sumber. 
*Ada pun kesahihannya adalah terpulang dari Anda semua.. 
*Lagi satu, jika anda was-was, lebih baik tak perlu buat tu simbol. *Sebab aku rasa, bukan kita dapat rugi pun kalau kita tak guna simbol tu.. kan? 
*Akhir kata, sebarang kesilapan bahasa dan fakta harap anda perbetulkan.. 
*Sekian sahaja ..
* simbol PEACE hanya untuk orang yahudi sahaja !


Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

Copyright All Right Reserved And Fully Own By GeeGee