Macam Mana Nak Sign Up Mister Linky

Hye korang, tak tahu ke apa tu Mister Linky ?
tu, macam gmbar kat atas tu lah
hari ni nak share kat korang macam mana nak Sign Up Mister Linky

Tutor ni di request oleh Cik Rishah
Oke, ikut step kat bawah ni yea :)

1. Firstly , pegi kat link ini ( Mister Linky )

2. Bila dah buka, Tekan Register.

3. Lepas register, dia suruh comfirm kan ?
Pergi kat Emel korang (yahoo, gmail, hotmail, etc)
   Bila dah dapat message daripada Mister Linky, Click macam kat bawah ni

(Klik untuk lebih jelas)

4. Lepas clik tu, automatik, dia suruh korang log in balik

5. Korang log in macam biasa .
Lepas tu, di bahagian atas, ada Wizard kan ?

6. Klik pada Wizard tu, then ikut macam kat bawah ni
(Klik untuk lebih jelas)


7. Lepas generate, Copy Code tuh ! 

8. Pegi Dashborad > Design > Add Gadget > Html / JavaScript

9. Paste code tadi di ruangan Html / JavaScript tadi oke :)

10. Dah siap . Save :)

Kalau menjadi bagitau oke :)










Thanks for reading ! Suka ? LIKE ja . Ngee :)

4 comments:

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman bl0g pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

rishah said...

tq GeeGee ! :D

era kecik said...

hehe, boleh try ni <3

ummi_norseha said...

dh lm sis cri tutor nie...tq dear

Copyright All Right Reserved And Fully Own By GeeGee